Studentene skal erfare bruken av typografiske prinsipper.

Hei, dette er oppgave 1.2 Typografi analogt for dmk1 aug2011.

Som du ser har jeg valgt A, B, C,

Quote fra wikipedia:

In print, sans-serif fonts are more typically used for headlines than for body text. The conventional wisdom holds that serifs help guide the eye along the lines in large blocks of text. Sans-serifs, however, have acquired considerable acceptance for body text in Europe.

Utfordringene med serif kontra sans serif ligger i dag online, de aller fleste nettsteder bruker sans serif skrifttype. Det finnes enda skjermer som har relativt lav oppløsning og små i størrelsen så da kan serif oppleves som feil, eller bli klumpete, eller rett og slett ikke vises.

Mens sans serif er ganske lett å lese i mindre formater. Samtidlig som man ikke opplever teksten som fylt med unødvendige elementer. Om man går for sans serif så appellerer man til de som har lese og skrivevansker. Kanskje Rema har rett, det enkle er ofte det beste?

Siden serif var standard i utgangspunktet, og da for håndskrift eller analogt trykk så kunne man lage en sammenhengende tekst som virket sammensatt og naturlig, da sans serif er vanskeligere å få tekster penere med analogt trykk. Den digitale hverdagen har eliminert mye av funksjonene til skrifttypene da en datamaskin vil alltid lage perfekt form, og med perfekt form er en serif best å lese. Og sans serif oppfattes i dag som noe mer eksotisk og spesiell.

 

Takk for at du leste,  med hilsen fra

Kurt Warvik